Route

TUI (www.tuifly.nl/) en Delta Airlines (www.delta.com/) voeren directe vluchten uit vanaf Amsterdam naar zowel Miami als Orlando (Sanford International airport en Orlando International Airport). Dit geeft de interessante mogelijkheid om via beide steden heen en/of terug te vliegen. AirFance-KLM (www.klm.com) vliegt ook rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Miami en via Parijs direct op Orlando (International airport). De route via Miami gaat prima, maar de afstand naar de villa is nog wel ca. 300 miles (ca. 4-5 uur rijden). Dit kan wel eens te veel zijn na een lange vlucht. Een aanrader is echter wel om in Miami (of nog beter Miami Beach) te overnachten en de volgende dag, na een kort bezoek aan Miami Beach (Art Deco) en Key West (nog wel een hele rit, maar het loont echt een extra overnachting op Key West te nemen). Vervolgens gaat de rit verder door de Everglades (een airboot tocht door de Everglades op “jacht” naar Alligators is eigenlijk een must) en via West Florida naar Inverness. Een hele mooie rit langs de westkust door grote citrus boomgaarden. Vele andere maatschappijen, zoals Delta Airlines (www.delta.com) en United Airlines  (www.united.com) voeren dagelijks vluchten uit vanuit Amsterdam naar Orlando (International airport) en Tampa, met een stopover in een van de grotere steden in de USA.

Het huren van een auto voor Florida is eenvoudig en relatief goedkoop en kan het beste in Nederland geregeld worden. Het is ook aan te raden hierbij een “all in verzekeringspakket” (gold, platinum, o.i.d.) te nemen. Dit voorkomt verassingen achteraf (allerlei toeslagen). Een huurauto kan eventueel ook ter plekke worden geregeld (is wel veel duurder).

Zowel vanaf Orlando als Tampa Internationalairport is de reistijd met de auto naar Inverness ca. 1 uur en 15 minuten. De reistijd vanaf Orlando Sanford International airport is ca. 1 uur en 45 minuten. Vanaf Orlando International airport loopt de snelste route via de Turnpike. Dit is weliswaar een tolweg (ca. $ 7) maar dan mag je ook 120 km/h (70 mph) rijden.

Een meer gedetailleerde routebeschrijving via Orlando Internal en Sanford Airport en via Tampa International Airport staan onder de heading “Route”.

Vanaf de receptie kan men door het park naar de villa rijden of men kan Lakeside entreeook de US 41 nog een stukje blijven volgen richting Hernando en na 2 km rechts afslaan naar de E van Ness Road.

Receptie North Florida Avenue 130 (US41). Dit gebouw (foto rechts) staat aan de linkerkant van de weg (richting Hernando) op ca. 1 km voor de ingang van de Lakeside G&C. De receptie is op werkdagen geopend van 09:00 tot 17:00 uur. Huurders kunnen hier bij aankomst de huissleutel ophalen. Buiten de openingstijden ligt de huissleutel klaar in een kluisje naast de voordeur. Telefoon beheerder: 352 476 1847