Omgeving

De Lokatie

Citrus County is een landelijke streek, gelegen ca. 90 km ten noorden van Tampa in Florida. Door de aanwezigheid van talloze meren wordt dit gebied ook wel het “Lake District” genoemd, waarbij de Withlacoochee rivier en de Cristal Rivier de Zonsondergang boven de golfbaanverbindingen vormen met de Golf van Mexico. Het zuidelijk deel van Citrus County wordt gevormd door het Withlacoochee State Forest park, ideaal voor allerlei vormen van outdoor activiteiten. Fiets- en wandelpaden (2 fietsen staan voor u klaar) lopen door uitgestrekte bossen en langs grote en kleine meren. Florida is vooral bekend om zijn vele golfmogelijkheden en dat is in Citrus County niet anders. Op bijna “elke hoek van de straat” ligt wel een golfbaan, de ene nog mooier dan de andere. Greenfees zijn t.o.v. die in Europa erg laag, zo speel je al 18 holes (inclusief buggy) vanaf $20 (verschilt per seizoen) en dat niet op de minste banen! (2 golf sets staan voor u klaar)

Watersport

Voor watersportliefhebbers zijn er mogelijkheden te over zoals zeilen, kanoën, kajakken, waterskiën, raften en vissen. Ook kan men op een rubber vlot op z’n “dooie” gemak de Withlacoochee rivier afzakkDolfijnen in de Homossassa rivieren. Een boot huren is ook een aanrader waarbij je zelf de boot mag besturen en je zo je eigen tocht bepaald. Tijdens zo’n boottocht  naar de Golf van Mexico kunnen regelmatig dolfijnen en manatees (soort zeekoeien ook wel lamantijn genoemd) worden waargenomen. Dolfijnen houden ervan om “met de boot te spelen” en blijven dan ook geruime tijd in de buurt. Echt een niet te vergeten ervaring.

Elke zondagmiddag komen in Homosassa Springs honderden, veelal Harley Davidson motorrijders bijeen in de openlucht bar, “The Shed”. Heerlijk op het terras aan de rivier genieten van live muziek (sixties) en van een goedkoop drankje. Je kijkt je ogen uit!

Disney Attraktieparken

Disney's favoriet Micky MouseDe bekende attractieparken, zoals Disney World, Sea World en Universal Studios liggen in en rondom OrNog een van Disney's favorieten Donald Ducklando op ruim een uur rijden van Inverness. En als u toch in Orlando bent, dan is het aan te bevelen de Florida Shopping Mall te bezoeken of de vele Factory Outlet Stores (Vine road en International drive). Hier worden vele grote merken (Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, etc.) tegen interessante (lage) prijzen aangeboden, te meer nu de Dollar goedkoop is t.o.v. de Euro.

Op ca. 1 uur rijden, nabij Tampa liggen Cypress Garden (met spectaculaire waterski show) en Bush Gardens (soort dierentuin). Voor een Witte strand van Fort Islandmeer cultureel uitstapje is er het Dali museum in St. Petersburg even ten zuiden van Tampa. Kortom: voor ieder wat wils.

Lekker naar het strand? Dat kan ook. De witte stranden van de Golf van Mexico liggen op ca. ½ uur rijden, bijvoorbeeld Pine Island of Fort Island in Cristal River.