Golfen

In de nabije omgeving zijn tientallen golfbanen te vinden, de ene nog mooier dan de andere. In vergelijk met Nederlandse golfbanen heeft golfen in Florida een heel andere dimensie. Fantastische fairways en de Tuin aan de achterkant van de villasupersnelle greens drijven je tot wanhoop. Afhankelijk van het seizoen variëren de greenfees tussen $20 – $30 voor de “gewone” banen en tussen $35 – $50 voor de bijzondere banen. World Woods en Southern Hills behoren tot die laatste categorie en op deze banen waan je jezelf op de PGA tour. In tegenstelling tot Nederland is golfen in Florida (relatief) goedkoop en nu zeker met de lage dollarkoers. Een bijkomende en geen onbelangrijke factor is het zonnige en warme weer in Florida. Golfaanbiedingen met veelal sterk gereduceerde greenfees kun je o.a. vinden op www.golfnow.com en https://www.golf18network.com. Loont altijd om even te checken.

Bij voldoende belangstelling worden door Nederlandse eigenaren golfbijeenkomsten (“wedstrijdjes”) georganiseerd waarbij huurders van harte worden uitgenodigd om deel te nemen. Voor info en inschrijven: www.dutchlakesideowners.com

Twee golfsets, een heren- en een dames set staan ter beschikking ingeval je “het toch eens wilt proberen”.  GVB hoeft men niet te hebben, maar men wordt wel geacht zich aan de (etikette) regels te houden. Even lezen dus.

Via de beheerder kunnen Executive Golfkaarten worden gekocht voor $ 32.50 per stuk. Met deze kaart kun je voor sterk gereduceerde prijzen spelen op de aangesloten golfbanen. Ook kan men op privé banen spelen waar je normaliter geen toegang krijgt. Voor nadere info: http://execgolf.com/tampa/MemberShipBenefits.html

Heb je vragen of zou je willen boeken neem dan even contact op via het contactformulier onder de kop “Contact”. Je kunt ook rechtreeks mailen naar pieter.jacobs@casema.nl of even bellen naar +31 624 508 191

 

Algemene informatie

Golfen is een van de meest uitgevoerde activiteiten in Florida. De vele golfbanen en de uitstekende weersomstandigheden maken het mogelijk het gehele jaar door onder ideale omstandigheden te kunnen spelen. De dagelijkse zonuren komen gemiddeld boven de 7 uur per dag minimaal en dat geldt ook voor de wintermaanden. florida-sunshineDe gemiddelde maandelijkse Zon- en golfvakantie in Inverness, Floridaluchttemperatuur loopt van ±30 °C in de zomermaanden tot ±24 °C gedurende de winter. De zomer geldt als het “natte” seizoen en valt er in de middag geregeld een bui. De winter geldt als het “droge” seizoen en kan het ‘s nachts behoorlijk sterk afkoelen en is een paar nachten nachtvorst niet ongebruikelijk. Het is dus eigenlijk altijd goed weer om te golfen.

In Amerika kent men het stableford systeem niet en speelt men meestal strokeplay. Aangezien de meeste banen wel een course rating (CR) en een slope rating (SR) hebben kan het playing handicap (PHCP) worden uitgerekend aan de hand van het exacte handicap (EGAHCP) en de par van de baan (PAR). Nu kan met stablefordpunten worden gewerkt. Dit gaat als volgt: PHCP = (EGAHCP × SR)/113 + (CR – PAR) (≥ ½ naar boven afronden).

Lakeside Golf & Country club

De thuisbaan is “The Lakeside”, een niet al te moeilijke golfbaan met slechts een kleine waterpartij op hole 8 en hole 11. Dit water komt op hole 8 niet echt in play, op hole 11 echter ligt het water dwars over de fairway op zo’n 180 m van de tee. Toch wel even opletten, niet alleen met de afslag maar ook op de (kleine) alligators die daar regelmatig in zitten. De baan is redelijk vlak met als echte uitzonderingen hole 6, met een verhoogde green en hole 15 met een verhoogde tee. Hole 4 (stroke index 1) is een lastige dog leg naar links, waarbij de tweede slag over een diepe kloof gaat.

De baan ligt er momenteel door slecht onderhoud niet goed bij. Voor de relatief hoge greenfee kun je in de directe omgeving op veel mooiere banen terecht. Erg jammer want de Lakeside golfbaan vertoont een afwisseling tussen vrij open stukken en bossages van prachtige Amerikaanse eiken vol met “spaans mos” en vele inheemse palmen.

Maar gelukkig liggen er een groot aantal schitterende en uitdagende golfbanen “om de hoek”, zoals bijvoorbeeld:

Stonecreek

De golfbaan van Stonecreek ligt op ca. 50 minuten rijden van Inverness aan de rand van Ocala. Deze baan is enorm ruim opgezet met in de tweede negen schitterende natuur. De baan speelt lang, is sterk glooiend en speelt een stuk lastiger dan de Lakeside. Beslist de moeite waard om te spelen.

9676 SW 62nd Loop
Ocala, Fl 34481. Phone: +1 352 854 1272

Juliette Falls

De golfbaan van Julliete Falls ligt op ca. 50 minuten rijden van Inverness in Dunellon. Dit is een ruim opgezette baan die glooiend door de bossen loopt en veel grote bunkers kent. Hij is berucht (bekend) om de grote hoeveelheden zand (“waste areas”) en bunkers.

6933 SW 179th Ave. Rd
Dunnellon, FL 34432. Phone: +1 352 522 0309

World Woods

De golfbanen van World Woods liggen op ca. 50 minuten rijden van Inverness in Brooksville. World Woods heeft twee 18 holes banen t.w. “Pine Barrens” en “Rolling Oaks”. Zoals de naam al doet vermoeden liggen deze banen midden in de bossen. Beide banen zijn zeer glooiend waarbij Pine Barrens de moeilijkste van de twee is. Deze banen behoren tot de top 100 in Amerika en de greenfee van $ 40 – $ 60 is verassend laag. Een aanrader.

17590 Ponce De Leon Boulevard
Brooksville, FL 34614. Phone: +1 352 796 5500

Southern Hills

De golfbaan van Southern hills ligt op ca. 50 minuten rijden van Inverness in Brooksville. Dit is een privé baan en geeft alleen toegang met gebruik van de Executive Golfcard. Een werkelijk schitterende baan waar de LPGA af en toe te gast is en de thuisbasis van de PGA golfschool. Deze baan behoort tot de top 10 van Amerika en de greenfee van $ 50 – $ 80 is verassend laag. Een must.

4200 Summit View Drive
Brooksville, FL 34601. Phone: +1 352 277 5000