De villa

De villa is gelegen aan de rand van de golfbaan van de Lakeside Golf & Country Club in Inverness, Florida. De villa, met een woonoppervlak van 200 , is gebouwd op een perceel van 2700 m2 en heeft 3 slaapkamers, 2 badkamers, grote woonkamer, eethoek, open keuken, bijkeukenVooraanzicht van de villa en een grote dubbele garage. Het privé en verwarmd zwembad wordt door een “screen” afgedekt, zodat muggen en ander ongedierte geen last bezorgen. De woning is airconditioned en volledig ingericht, inclusief linnen- en beddengoed. De master bedroom heeft een zeer groot (super kingsize) bed en een eigen badkamer met toilet. Er zijn 2 gastenkamers elk met 2 eenpersoons bedden en delen een gezamenlijke badkamer met toilet. Woonkamer zithoekDe keuken is volledig ingericht met vaatwasser, magnetron, fornuis + oven, “Amerikaanse” koelkast/vries combinatie, bestek en serviesgoed. In de bijkeuken staan een wasmachine en een droger ter beschikking. Deze zijn in 2017 vernieuwd. De woonkamer, die in 2012 opnieuw is gemeubileerd, heeft een 6 persoons (of meer) eethoek en een gezellige zithoek met schuifdeuren naar het terras. Alle keukenapparatuur is in 2014 vernieuwd. Verder staat er een grote flat screen TV (42″) met HDTV en een tuner met CD speler. Draadloos internet worden gratis aangeboden.

De villa is vrij gelegen met rondom een grote tuin. Met name de tuin aan de achterkant (pal zuid) is groot en biedt veel rust en privacy. Het overdekte terras biedt de nodige schaduw. Het pooldeck heeft ruime afmetingen en is voorzien van een zithoek en 4 ligstoelen. De villa biedt plaats aan maximaal 6 personen.

Golfen

In de nabije omgeving zijn tientallen golfbanen te vinden, de ene nog mooier dan de andere. In vergelijk met Nederlandse golfbanen heeft golfen in Florida een heel andere dimensie. Fantastische fairways en de Tuin aan de achterkant van de villasupersnelle greens drijven je tot wanhoop. Afhankelijk van het seizoen variëren de greenfees tussen $20 – $30 voor de “gewone” banen en tussen $35 – $50 voor de bijzondere banen. World Woods en Southern Hills behoren tot die laatste categorie en op deze banen waan je jezelf op de PGA tour. In tegenstelling tot Nederland is golfen in Florida (relatief) goedkoop en nu zeker met de lage dollarkoers. Een bijkomende en geen onbelangrijke factor is het zonnige en warme weer in Florida. Golfaanbiedingen met veelal sterk gereduceerde greenfees kun je o.a. vinden op www.golfnow.com en https://www.golf18network.com. Loont altijd om even te checken.

Via de beheerder kunnen Executive Golfkaarten worden gekocht voor $ 32.50 per stuk. Met deze kaart kun je voor sterk gereduceerde prijzen spelen op de aangesloten golfbanen. Ook kan men op privé banen spelen waar je normaliter geen toegang krijgt. Voor nadere info: http://execgolf.com/tampa/MemberShipBenefits.html

Bij voldoende belangstelling worden door Nederlandse eigenaren golfbijeenkomsten (“wedstrijdjes”) georganiseerd waarbij huurders van harte worden uitgenodigd om deel te nemen. Voor info en inschrijven: www.dutchlakesideowners.com. Op deze site zijn ook activiteiten te vinden die lokaal georganiseerd worden.

Twee golfsets, een heren- en een dames set staan ter beschikking ingeval je “het toch eens wilt proberen”. Geen super sets maar je kunt er aardig mee golfen. GVB hoeft men niet te hebben, maar men wordt wel geacht zich aan de (etikette) regels te houden. Even lezen dus.

.